Брак турботи з боку батька призводить до депресії хлопців-підлітків

r-.239 - суха цифра статистичного показника отриманого психологами, які досліджували взаємозв’язок між турботою батька і показниками депресивних станів у хлопців-підлітків 16-18 років.


Депресія характеризується примхливістю, низьким інтересом до дій, антисоціальною поведінкою і агресивністю Такий статистичний показник засвідчує про існування значного взаємозв'язку між батьківським доглядом і депресією серед хлопчиків-підлітків. Це означає, що, коли турбота з боку батька зростає, депресивний рівень у підлітка автоматично зменшується.


У багатьох молодих людей у ​​віці від 16 до 18 років спостерігався значний депресивний розлад, що пояснювалося відмовою від батьківської опіки, яку вони сприймали радше як вияв батьківського обов’язку аніж близького емоційного зв’язку, турботи і підтримки з його боку.


ПОРАДИ БАТЬКОВІ ХЛОПЦЯ-ПІДЛІТКА:


  • Не обмежуватись у стосунках з сином правильними діями, але бути уважним, щоб зрозуміти, як мої дії сприймаються

  • Долучитись до групи з розвитку батьківських навичок, де в колі іншіх татів можна обговорити свої взаємини з сином та отримати корисні поради по налагодженню близького емоційного зв’язку з ним (напишіть сюди: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Залиште перший коментар