Добрий батько, яким він є?

На питання — «яким є добрий батько?», одразу не так просто надати відповідь. У Міжнародному Центрі Батьківства спробували відтворити модель «Доброго батька» у декількох твердженнях, які б охоплювали основні сфери сімейного життя чоловіка та його ролі у вихованні дітей.


Життя


Чоловік стає батьком з моменту зачаття його дитини. Саме в цей момент він набуває нового статусу, батьківські права і обов’язки по відношенню до своєї дитини та її матері. З моменту зачаття дитини, «Добрий батько» — відповідальний за збереження її ЖИТТЯ.


Виховання


Найкращим для повноцінного розвитку дитини та загалом для сім’ї, є батьківський тандем чоловіка і жінки. Батько і мати мають бути єдиною батьківською командою. Чоловік, залучений у ВИХОВАННЯ та догляд за дитиною на рівні з її матір’ю, це — «Добрий батько».

Час


Сім’я з дітьми потребує батька, а не лише годувальника. Рівною мірою, на чоловіка покладено відповідальність за психологічне благополуччя родини, а не лише за її матеріальний стан. Чоловік, який забезпечуючи родину матеріально береже ЧАС для сім’ї, — це «Добрий батько».

Цінності


Чоловік, як батько, не обмежується хатньою роботою, задоволенням психологічних потреб сім’ї та її матеріальним забезпеченням. Від батька очікується, щоб він був прикладом гідним наслідування. «Добрий батько» — передає духовні ЦІННОСТІ своїм дітям через власний приклад.


Залиште перший коментар