Діяльність Міжнародного центру батьківства в умовах пандемії

Сергій Цвєтков, директор громадської організації «Міжнародний центр батьківства», відповів на запитання щодо діяльності організації в умовах обмежень спричинених COVID-19.


Яких результатів у своїй громадській діяльності досяг Міжнародний центр батьківства за 2020-2021 роки?


Незважаючи на складне становище в світі, для Міжнародного центру батьківства 2020-тий та 2021-ший роки виявилися багатими на події та проєкти.

В цей період до наших заходів і програм в якості партнерів долучилася велика кількість організацій, які допомогли нам в популяризації батьківства. Зокрема, достовірно відомо, що за один лише 2020-тий рік з нами співпрацювала 41 організація. Того ж року у вуличних заходах центру прийняло участь понад 10 000 людей, і це, звісно, не може не радувати.

Що стосується 2021-го, то впродовж першої його половини нашими програмами та ресурсами скористалось понад 7000 українців, а вуличні заходи, які ми провели, відвідало десь приблизно 5000 учасників.

Також цього року за підтримки місцевих рад, згідно з нашою ініціативою, в 10 містах України стартувала велика кампанія соціальної реклами - «Добрий батько, яким він є?», яка сприятиме подальшому розповсюдженню ідеї відповідального батьківства в нашому суспільстві.

Як пандемія коронавірусу вплинула на роботу центру батьківства?


Я помітив, що в тому, що стосується офлайн заходів та зустрічей, 2021 рік виявився скромнішим за 2020-тий.

Хоча паніка щодо коронавірусу відчувалась серед українців сильніше саме у 20-му році, все ж таки різноманітні семінари, круглі столи та тренінги активно проходили ще до березня, а восени відновились й вуличні заходи. Проте, так сталося, що в 21-му році ми активізувалися в онлайн режимі більшою мірою, ніж це було в 2020-му.


Що Ви можете сказати про кількість людей зацікавлених в заходах центру: чи побільшало батьків, що приймали в них участь, або, навпаки, стало менше? Як Ви вважаєте, із чим це пов’язано?


Тут, насправді, схожа динаміка. 2020-тий за кількістю учасників наших програм і заходів виявився таким самим насиченим, що й попередні, приміром, 2018-2019 роки.

Що стосується 21-го року, впродовж нього спостерігається деякий спад. За моїми спостереженнями, він спричинений двома наступними причинами.

По-перше, офлайн заходів стало не набагато менше, проте долучитися до них мала змогу значно менша кількість людей. По-друге, так само спала активність наших волонтерів, так як наслідки економічної кризи, спричиненої пандемією, позначились на добробуті більшості сімей, а відтак, той час та енергію, які волонтери раніше мали змогу вкладати в служіння, відтепер вони повинні віддавати на вирішення поточних проблем, наприклад, таких як покращення фінансового становища родини.


Які нові проєкти та ідеї розпочав втілювати Міжнародний центр батьківства в останні роки?


Загалом, за ці два пандемічних роки ми встигли створити декілька нових унікальних онлайн ресурсів для чоловіків, що прагнуть вдосконалюватись у батьківстві.


Одним з них став 247.org.ua, сайт з безкоштовними інтерактивними курсами, тестами та електронною бібліотекою.

Також ми розробили аудіо підкаст «Сила батьківства», що складається з 11 тематичних випусків, створених та озвучених президентом нашої організації, Олександром Марченко.


Бот для батьків у Viber та Telegram теж став ще одним з наших нововведень.


Окрім цього, у 2019 році ми привезли в Україну унікальну авторську конференцію Джона Елдреджа – «Дике серце».

Її унікальність не тільки в тому, що вона є розширеною версією світового багатомільйонного бестселера «Дике серце», а й у тому, що це її єдиний неангломовний варіант на пострадянському просторі. Ми раді, що можемо розповсюджувати таке важливе послання на нашій рідній, українській мові.


До речі, чоловіки, які відвідали цю конференцію в Україні, свідчать, що глибину переосмислення свого внутрішнього світу, яку вони пережили впродовж неї, неможливо порівняти ні з чим із того, що вони як чоловіки проходили в своєму житті раніше.


Бесіду провела: Ольга Рогожина

Залиште перший коментар