Наша команда

Члени «Міжнародного Центру Батьківства» розповіли про результати діяльності та найбільші успіхи організації, про себе і свій особистий внесок в її діяльність.


Виконавчий директор «Міжнародного Центру Батьківства», Сергій Цвєтков:

«В нас з’являються нові члени організації. Вона зростає і збільшується, і я дуже задоволений цим. Це дуже гарний показник для організації, це означає, що те, що ми робимо, торкається людей».


На питання щодо того, скільки всього членів входить в склад «Міжнародного Центра Батьківства», Сергій Цвєтков відповів:


«На сьогодні, це  ̶   22 людини, проте загалом волонтерів та активістів, що постійно задіяні в нашій діяльності, вже 55. На певних заходах, ця група с 55-ти людей може об’єднувати навколо себе дві-три сотні активістів».


Також Цвєтков згадав про минулі успіхи «Центра Батьківства», впевнено назвавши 2019 рік «найвидатнішим за історію існування організації».


«Саме в 2019 році була досягнута мета громадської ініціативи щодо офіційного впровадження в Україні Дня батька.

В 2020 році, незважаючи на карантинні обмеження, ми все ж таки не зменшили своїх обертів, і так само провели відзначення Дня батька, просто не в таких великих масштабах».


Загалом, згідно зі слів Сергія Цвєткова, головна місія нашої організації «це популяризація відповідального батьківства, активного залучення чоловіків до виховання дітей».


Голова Центрального відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Андрій Федоров, поділився тим, що є членом організації вже більше 10 років.

На питання про те, чому тема батьківства є важливою для нього, Андрій Федоров відповів просто: «це поклик моєї душі і серця».


«Потрібно, в першу чергу, щоб наше серце наверталося до власних дітей. Ми (члени організації ̶ ред.) маємо на власному прикладі показувати як це робити іншим батькам і популяризувати батьківство в суспільстві. Для цього ми проводимо різні заходи, семінари, особисте спілкування (з батьками ̶ ред.), групи розвитку, оприлюднюємо загальноосвітні ролики,»  ̶  розповів Федоров.


Ігор Карпенко, Голова Північного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», розказав, що займається популяризацією батьківства з 2004 року, з того ж самого часу, як став віруючою людиною.

«В "Міжнародного Центра Батьківства" є великий ресурс. Я не один такий  ̶  є велика команда, яка зараз плідно працює,»  ̶  запевнив Карпенко.


На питання щодо того, який найближчий захід планує провести «Міжнародний Центр Батьківства», Ігор Карпенко відповів так:

«Найближчий захід  ̶  це, скоріш за все, в якомусь сенсі, зробити День батька, як ми раніше робили його в вересні в третю неділю. Я вважаю, що, навіть якщо нами будуть проведенні якісь локальні роботи (локальні заходи ̶ ред.), це буде чудово, як для батьків, так і для діточок. Одна з частин програми, яку ми хочемо зробити  ̶  це запуск повітряної кулі в Сумах (на якій зможуть політати батьки із дітьми ̶ ред.)».


Олег Горькавий, Голова Південного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», розповів про причини своєї зацікавленості в темі батьківства та працю, яку здійснює організація:

«Бачу, що в останні часи відповідальне батьківство знаходиться в не такому стані, який би мені хотілося бачити як татові. Я бачу, що в чоловіках України є потенціал для того, аби ставати кращими, ніж вони є сьогодні. Ми намагаємося більше долучати відповідальних татусів до спілкування із своїми дітьми через різні заходи, такі, як "Тато-вікенди", "Великі пригоди"; робимо просто загальні виїзди на гру в боулінг чи до якихось спортивних закладів, котрі є в нашому місті, для того аби батьки із своїми дітьми проводили більше часу і мали спілкування не тільки в стінах свого будинку, а й в незвичайних для них ситуаціях».


Голова Східного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Андрій Редькін, розповів, що серйозно займається питаннями батьківства вже впродовж 12 років.

«Я сам вырос без отца. У меня четверо детей. В начале своего отцовства я столкнулся с серьёзными вызовами в отношении детей, и понял, что я мало знаю об этой проблеме. Я начал изучать эти вопросы, и мое отношение к детям, мое знание и внутреннее состояние было изменено. Наши отношения совершенно изменились потому, что я начал активно учавствовать в жизни детей и семьи в целом,»  ̶  розказав Андрій Редькін про власну історію батьківства.


«Благодаря моему знакомству с Президентом организации Александром Марченком, Сергеем Цветковым, с самим "Международным Центром Отцовства" я начал получать оттуда ресурсы и активно изучать вопросы отцовства, воспитания детей, детской психологии. Я стал в этом расти, и практиковать свои знания на собственных детях, а также распространять это и помогать другим.

На сегодняшний день, у нас есть масса ресурсов для того, чтобы помогать отцам. Есть курс "Основы отцовства", программы, семинары, тренинги на самые разные темы: воспитание детей, взаимоотношения в семье, возрастание мужчины как отца,»  ̶  поділився Андрій Редькін.


Вадим Гайдаєнко, заступник Голови Південного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства» в своєму інтерв’ю розповів, що працює «в русі батьківства вже більше 15 років».

«Мені дуже подобається займатися цією справою,»  ̶  зізнався він.


На питання стосовно того, який вплив мають заходи та проєкти організації на розвиток стосунків між дітьми і татами, Вадим Гайдаєнко відповів:


«Ви знаєте, час, проведений із своєю дитиною, багатьом відкриває очі. Після цього батьки починають розуміти проблематичність того, що вони дуже мало часу приділяють своїм дітям. Як наслідок сімейні стосунки змінюються.»


Володимир Редкач, Голова Західного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства» поділився, що вже близько 15 років займається ідеєю популяризації доброго батьківства.

«Впевнений, що це  ̶  найважливіша справа, яку можна робити сьогодні тому, що питання батьківства як ніколи актуальне. Нам, татусям, не завжди вистачає часу, а інколи  ̶  розуміння, знань, (бо цьому ніхто ніколи не навчав). Я зрозумів, що саме цій темі варто присвячувати свої ресурси, зусилля, час, серце,»  ̶  із захопленням розповів Володимир Редкач.


На питання про результати роботи «Міжнародного Центра Батьківства» Володимир Редкач відповів так:


«Нам вдалось зробити так, щоб День батька в Україні святкувався офіційно. Він вже є офіційно в календарі українських свят, це  ̶  ретя неділя червня. І, насправді, це дуже класне свято, яке я кожного закликаю святкувати. Також, якщо говорити про результати, я їх бачу в своєму звичайному житті серед своїх друзів і знайомих».


Також Голова Західного підрозділу розповів про те, як охочі люди можуть приєднатися до співпраці із організацією:


«Ми, насправді, відкриті до будь-якої ініціативи. Достатньо зв’язатися з нами через Фейсбук, месенджери, через сайт Батько 24/7. В першу чергу, це мають бути активні татусі. Я думаю, на сьогодні, ми також відкриті до активних мам, які готові допомогти чоловікам в популяризації активного батьківства. І, звичайно, ми відкриті до громадських організацій і владних структур, які займаються подібними питаннями. Вже була не одна позитивна співпраця з представниками влади, відділами молоді і спорту».


Про свою п’ятирічну працю в сфері розвитку відповідального батьківства в Україні розповів заступник Голови Західного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Павло Єфімчук:

«Це (ідею відповідального батьківства ̶ ред.) дуже важливо впроваджувати в світ і в своїй сім’ї. виховувати "дух" відповідального, люблячого і дружнього тата. Ми бачимо в цьому дуже велику кризу.


Сучасним батькам не вистачає якісного часу з дітьми, посвяти своїй сім’ї та дітям і, думаю, що любові їм також часто не вистачає».

Відповідаючи на питання про наслідки роботи організації, Павло Єфімчук розповів, що особисто знає декілька десятків чоловіків, які завдяки «Міжнародному Центру Батьківства» почали змінюватись і робити конкретні кроки для того, аби стати ближче із своїми дітьми.


Олександр Юрин, член команди Західного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний центр батьківства» поділився тим, що є частиною організації більше трьох років.


«Одного разу, коли мене запросили на "Тато-вікенд" з донькою, я вперше побачив, наскільки важливим є служіння батька сім’ї, наскільки важлива його роль».


Олександ Юрин також розповів про свій особисто розроблений проєкт «Крута розмова»:


«Два роки тому ми започаткували такий проєкт паралельно із проєктом "Супертато", який ми вже проводимо багато років. "Крута розмова"  ̶  це дуже цікавий проєкт, який допомагає батьку, скажімо так, глибше пізнати дитину, зрозуміти її страхи, переживання, внутрішній світ. Також дитина може побачити свого батька десь і як героя, і як наставника, і як друга. Дитина також цікавиться питаннями і проблемами батька, і батько завдяки цим питанням краще пізнає дитину та може зробити висновки про її проблеми і мрії».

Олександр Юрин погодився із тим, що найбільше чого не вистачає татам сучасності  ̶  це часу на дітей.


«Багато часу доводиться проводити на роботі. Ще знаю, що багато чоловіків мають хоббі, такі як рибалка, футбол, автомобілі і так далі. Тому потрібно, насправді, планувати час, який можна провести зі своєю дитиною,»  ̶  запевнив Олександр Юрин.


Читати ще: Президент МЦБ


Залиште перший коментар