Додайте веселощів у стосунки з дитиною

Віктор Борге сказав: «Сміх – це найкоротша відстань між двома людьми».


Для тата це напевно не є секретом. Багато з нас природним чином зауважують в своїх дітях риси та якості, які ми обертаємо у гру. Саме такі безтурботні хвилини разом з дитиною допомагають зміцнити та поглибити стосунки з нею. Бути позитивним і радісним — це завжди добре.


Переваги гумору


На думку автора Джозефа Мішеллі, діти, які зростають в атмосфері доброго гумору, як правило, набувають кращих творчих навичок. Це тому, що гумор і творчість послуговуються дивергентним (креативним) мисленням — вони привносять нові та унікальні ідеї в проблемні ситуації. Такі діти, як правило, добре справляються з несподіванками, що часто стає в нагоді у повсякденному житті.


Якщо ви ловите себе на тому, що останнім часом ваш підхід до виховання обмежився серйозністю і тверезістю щодо власних дітей, докладіть зусиль, щоб відновити спонтанний й трохи пустотливий бік свого батьківства. Добра доза сміху може відкрити двері до відновлення позитивного світогляду, а також посприяє здоров'ю — фізичному, розвитку та стосункам.


Сміх зробить вас більш доступними, особливо якщо ви можете посміятися над собою. А вашим дітям допоможе покращити творчі навички, навички з подолання труднощів та заохотить досліджувати нові та несподівані ідеї у пошуку рішень для проблемних ситуацій.


Ось два способи посміятися разом зі своїми дітьми та допомогти розвинути їхні здібності до дивергентного мислення:


Вигадуйте


... Особливо з дітьми молодшого віку. Дослідники виявили, що заохочення уяви та фантазії має важливе значення для мозкової активності та стимуляції. За допомогою гри діти маніпулюють об'єктами та ідеями та розширюють своє розуміння реального світу. Вашій дитині, ймовірно, не потрібна допомога в грі у вигадку. Час від часу просто потрібно, щоб ви приєдналися до її гри. Отже, відпустіть себе. Потисніть руку «уявним друзям». Використовуйте свій чудернацький голос. Зробіть так, щоб стілець говорив, а квіти співали.


Заохочуйте ігри у слова


Це особливо ефективно для дітей молодшого шкільного віку, оскільки навички читання та письма у вашої дитини з'являються приблизно в першому класі, але це так само чудово підходить для дітей будь-якого віку. Загадки, каламбури, жарти та головоломки закладають основу для дивергентного мислення, яке допоможе вашим дітям у майбутньому краще вирішувати складні проблеми. І, якщо серйозно, коли ваша дитина вигадує нове слово, поєднуючи два справжніх слова, не поспішайте її виправляти. Натомість відзначайте її творчість.


Ще декілька ідей для веселих татусів:

  • Вивчайте своїх дітей і занурюйтеся в їхній світ, навіть якщо це означає вихід із зони комфорту, щоб краще зрозуміти, що змушує їх сміятися. Проводьте час разом, читайте їхні книги та слухайте їхні історії.
  • Нехай кожен докладеться до створення кумедного сімейного відео. (Воно стане в пригоді, коли всі будуть розчаровані, пригнічені або просто захочуть розважитись.)
  • Вигадуйте власні жарти зі своїми дітьми або влаштуйте мозковий штурм з ідей для сімейного списку «Топ-10».
  • Святкуйте унікальні або безглузді свята зі своїми дітьми, як-от День дурня або просто вигадані вами.
  • Навчіться разом зі своїми дітьми деяким «дурнуватим трюкам».


Джерело:  fathers.com

Залиште перший коментар