Круглий стіл у Дніпрі

21.11.2017 року у Дніпрі пройшло засідання круглого столу за темою "Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання". В роботі круглого столу взяли участь 79 учасників: представники міських служб та відділів по роботі з дітьми та сім'ями, освітяни, громадські та релігійні діячі, керівники творчих та спортивних гуртків. За результатами обговорень, учасники круглого столу одноголосно прийняли Резолюцію.

РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання»

21 листопада 2017 року, м. Дніпро


Учасники Круглого столу «Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання» – представники державних служб та установ, громадських організацій, релігійних громад, ЗМІ, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з фізичною та емоційною відсутністю батька в житті родини і вихованні дітей, зазначають необхідність:


  • Розробки спільних програм, проектів та заходів спрямованих на залучення чоловіків до руху за відповідальне батьківство, розвитку батьківських якостей та навичок.
  • Створення робочої групи для розробки плану на період 2018-2022рр. з реалізації спільних програм, проектів та заходів.
  • Активізації просвітницької та роз’яснювальної роботи щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальної громади міста, клієнтів, партнерів та членів своїх організацій.
  • Включити святкування «Дня батька» на третю неділю вересня в план міських заходів на 2018 рік.
  • Звернутись до Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради з пропозицією про включення громадських організацій до просвітницької діяльності серед батьків учнів освітніх закладів.
  • Якомога швидшого підписання Указу Президента України «Про День батька» відповідно до Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання» (схваленої Постановою Верховної Ради України від 8 грудня 2015 року № 854-VIII) та Указу Президента України «Про День батька», який було схвалено урядом України та направлено на розгляд Президентові України (лист Кабінету Міністрів від 04.10.2013 № 12561/0/2-13).
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняття за основу моделі «Доброго батька», яка полягає в наступних твердженнях:

- «Добрий батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття;
- «Добрий батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною;
- «Добрий батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї;
- «Добрий батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.


Учасники круглого столу декларують свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, ЗМІ, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого і повноцінного життя дітей і сімей сьогодні та кращого майбутнього для всієї громади Дніпра та Дніпропетровської області.


За дорученням учасників круглого столу,

Представники Оргкомітету круглого столу

Голова Дніпропетровського обласного відокремленого підрозділу ГО «Міжнародний Центр Батьківства», А.В. Редькін

Виконавчий директор ГО «Міжнародний Центр Батьківства», С.В. Цвєтков