Круглий стіл у Кіровоградській ОДА

14 грудня 2017 року у сесійній залі Кіровоградської облдержадміністрації пройшов круглий стіл за темою "Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання".

Організаторами круглого столу виступили ГО "Міжнародний Центр Батьківства" спільно з Відділом молодіжної політики Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації.

До роботи круглого столу долучилося понад 40 учансиків, представників державних установ, громадських організацій та інших зацікавлених осіб.


За результатами обговорень, учасники круглого столу одноголосно прийняли Резолюцію.


РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання»

14 грудня 2017 року м. Кропивницький


Учасники Круглого столу «Відсутність батька: наслідки та шляхи подолання» - представники державних служб та установ, громадських організацій, релігійних громад, ЗМІ, ділових кіл та спорту, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з фізичною та емоційною відсутністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • 1. Розробити спільні програми, проекти та заходи спрямовані на залучення чоловіків до руху за відповідальне батьківство, розвитку батьківських якостей та навичок.
  • 2. Створити робочу групу для розробки плану на період 2018-2022 рр. з реалізації спільних програм, проектів та заходів.
  • 3. Активізувати просвітницьку, роз’яснювальну та духовну роботу щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальних громад Кіровоградської області, клієнтів, партнерів та членів своїх організацій.
  • 4. Розповсюдити інформацію про проблему, наявні данні та рекомендації щодо її вирішення на території Кіровоградської області.
  • 5. Засудити сирітство, як ганебне явище і активізувати роботу з популяризації сімейних форм виховання.
  • 6. Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель «Доброго батька», яка полягає в наступних твердженнях:

«Добрий батько» - відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
«Добрий батько» - залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
«Добрий батько» - забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
«Добрий батько» - передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.

Учасники круглого столу декларують свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, ЗМІ, представниками ділових кіл та спорту, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого і повноцінного життя дітей і сімей сьогодні, та кращого майбутнього для всієї громади Кропивницького та Кіровоградської області.


За дорученням учасників круглого столу,

Представники Оргкомітету круглого столу

Заступник начальника управління -
начальника відділу фізичної культури,
спорту та позашкільної освіти
управління освіти, науки, молоді
та спорту облдержадміністрації У. Соколенко

Голова Кіровоградського обласного
осередку громадської організації
«Міжнародний Центр Батьківства» О. Горькавий