Круглий стіл в Київській Міській Раді

20 березня 2018 року Служба у справах дітей та сім’ї за ініціативи ГО «Міжнародний Центр Батьківства» у співпраці з Київським міським центром сімʼї «Родинний дім», провели круглий стіл «Відсутність ролі батька: наслідки та шляхи подолання».

Спеціалісти соціальних установ та громадських організацій у форматі круглого столу обговорили сучасний стан сімейної політики в Києві, міжнародні дослідження та статистичні дані щодо цієї теми та запропонували ефективні моделі залучення батька до активної участі у вихованні дитини та житті родини.


Результатом круглого столу стала резолюція, в якій зазначили конкретні практичні спільні дії громадського сектору та представників державних соціальних структур щодо подолання наслідків відсутності ролі батька у процесі виховання дитини.


РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Відсутність ролі батька: наслідки та шляхи подолання»

20 березня 2018 року, м. Київ


Учасники Круглого столу «Відсутність ролі батька: наслідки та шляхи подолання» – представники управлінь, служб та установ, що працюють у сфері реалізації сімейної політики, громадських організацій, релігійних громад, ЗМІ, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з фізичною та емоційною відсутністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • Створити робочу групу для розробки пропозицій до комплексної міської програми «Сім’я, діти, столиця» на період 2019-2021 рр. з питань реалізації сімейної політики у місті Києві та закріплення важливості ролі батька, концепції відповідального батьківства у процесі виховання дитини.
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель «Справжнього батька», що полягає в наступних твердженнях:
  • «Справжній батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
  • «Справжній батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
  • «Справжній батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
  • «Справжній батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.
  • Розробити спільні програми, проекти та заходи, спрямовані на залучення чоловіків до руху за відповідальне батьківство, розвитку батьківських якостей та навичок.
  • Активізувати інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальної громади міста Києва, клієнтів соціальних установ, партнерів та членів громадських організацій.
  • Розробити впродовж квітня-червня 2018 року критерії для запровадження премії Київського Міського Голови - “Справжній батько”.
  • Долучитись до святкування “Дня батька” в м. Києві у третю неділю вересня 2018 р.
  • Підтримати підписання Указу Президента України «Про День батька» відповідно до Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання» (схваленої Постановою Верховної Ради України від 8 грудня 2015 року № 854-VIII) та Указу Президента України «Про День батька», який було схвалено урядом України та направлено на розгляд Президентові України (лист Кабінету Міністрів від 04.10.2013 № 12561/0/2-13).

Учасники круглого столу заявляють про свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, ЗМІ, представниками ділових кіл та спорту, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків київської громади.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого і повноцінного життя дітей і сімей сьогодні, та кращого майбутнього для всієї громади Києва.


За дорученням учасників круглого столу,
Представники оргкомітету круглого столу

Заступник начальника Служби у справах дітей та сім'ї КМДА, Наумук О.П.
Голова БФ "Сім'я", Буковинський А.Й.
Представник Альянсу "Україна без сиріт", Малашко Д.О.
Директор КМЦС "Родинний дім", Козлова Г.М.
Виконавча директорка ГО "Київська Школа Рівних Можливостей", Конченкова І.Є.
Виконавчий директор ГО "Міжнародний Центр Батьківства", Цвєтков С.В.