Круглий стіл в Сумах

20 березня 2018 року на базі ДПТНЗ "Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну", ГО “Міжнародний Центр Батьківства” та Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації у взаємодії з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області, провели круглий стіл присвячений проблемі фізичної та емоційної відсутності батька в родинному житті та вихованні дітей.


За підсумками роботи круглого столу учасниками була прийнята резолюція.


РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Відсутність ролі батька: наслідки та шляхи подолання»

20 березня 2018 року, м. Суми


Учасники Круглого столу «Відсутність ролі батька: наслідки та шляхи подолання» – представники державних служб та установ, громадських організацій, релігійних громад, ЗМІ, ділових кіл та спорту, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з фізичною та емоційною відсутністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • Створити робочу групу для розробки плану на період 2018-2022 рр. з реалізації спільних програм, проектів та заходів пов’язаних з сімейними цінностями та відродження інституту сімї.
  • Розробити спільні програми, проекти та заходи спрямовані на залучення чоловіків до руху за відповідальне батьківство, розвитку батьківських якостей та навичок.
  • Активізувати інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальної громади Сум та Сумської області, клієнтів, партнерів та членів своїх організацій.
  • Долучитись до святкування «Дня батька» в м. Суми та в містах Сумської області у третю неділю вересня 2018 року, а також до «Міжнародного Дня сімї» 15 травня 2018 року.
  • Підтримати підписання Указу Президента України «Про День батька» відповідно до Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання» (схваленої Постановою Верховної Ради України від 8 грудня 2015 року № 854-VIII) та Указу Президента України «Про День батька», який було схвалено урядом України та направлено на розгляд Президентові України (лист Кабінету Міністрів від 04.10.2013 № 12561/0/2-13).
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель «Доброго батька», яка полягає в наступних твердженнях:

«Добрий батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
«Добрий батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
«Добрий батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
«Добрий батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.


Учасники круглого столу декларують свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, ЗМІ, представниками ділових кіл та спорту, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків міста Сум та Сумської області.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого і повноцінного життя дітей і сімей сьогодні, та кращого майбутнього для всієї Сумщини.


За дорученням учасників круглого столу,
Представники оргкомітету круглого столу

Регіональний координатор ГО «Міжнародний Центр Батьківства» в Сумах та Сумській області, Карпеко І.М.
Методист навчального методичного центру ПТО у Сумській області, Докторович В.М.