Форум сім'ї у Херсоні

28 листопада 2019 року в м. Херсон відбувся ІІ Міський форум сім'ї, головною темою якого було питання з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства на рівні місцевих громад.

Організаторами Форуму виступили: Управління молоді та спорту Херсонської міської ради, ГО «Багатодітних родин» «ДРЕВО», ГО «Міжнародний Центр Батьківства».


В роботі форуму прийняли участь представники служб, які реалізовують сімейну політику в Херсоні та Херсонській області , освітяни, представники громадських організацій і релігійних громад. За результатами виступів і обговорень актуальних питань пов'язаних з важливістю піднесення важливості ролі батька у вихованні дітей і сімейному житті, та сучасного стану сімей на Херсонщині, учасники Форуму сім'ї прийняли Резолюцію:


РЕЗОЛЮЦІЯ

Міського Форуму сім’ї

м. Херсон, 28 листопада 2019 р.


Ми, учасники Міського форуму СІМ’Ї, – представники управлінь, служб та установ, що працюють у сфері захисту прав дитини та реалізації сімейної політики, громадських організацій, релігійних громад, роботодавців, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з роллю та відповідальністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • Рекомендувати Херсонській міській раді, розробити Програму з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства на рівні місцевих громад запропоновану, як проект ГО “Міжнародний Центр Батьківства”.
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель
  • «Доброго батька», яка складається з наступних тверджень:
    «Добрий батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
    «Добрий батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
    «Добрий батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
    «Добрий батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.
  • Активізувати інформаційну та роз’яснювальну роботу, щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальної громади міста Херсона, клієнтів соціальних установ, партнерів та членів громадських організацій.
  • Рекомендувати роботодавцям заохочувати та підтримувати чоловіків у виділенні належного часу по догляду за своїми дітьми.
  • Розробити впродовж трьох місяців критерії для запровадження премії Херсонського Міського Голови - “Добрий батько”.
  • Створити оргкомітет за участю представників органів місцевої влади, громадянського суспільства та роботодавців, для щорічного святкування “Дня батька” в м. Херсоні.
  • Включити щорічне проведення Форуму Сім’ї до діючих програм та передбачити фінансування виготовлення та розміщення соціальної реклами на інформаційних носіях міста (білборди, лайтбокса в громадському транспорті) пропагування інституту сім’ї, сімейних цінностей, з метою формування відповідального батьківства та материнства.
  • Створити Раду багатодітних родин при Міському голові.
  • Включити до програми міських заходів з відповідним фінансуванням конкурсу спрямованого на родинне виховання «Один раз на все життя».
  • Звернутись до МОН на підтримку програми Основи сім'ї. Програма автора Андріана Буковинського.


Учасники форуму заявляють про свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, представниками роботодавців, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків херсонської громади.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого та повноцінного життя дітей і сімей всієї громади м. Херсона.


За дорученням учасників круглого столу,
Представники оргкомітету круглого столу

Начальник Управління молоді та спорту Херсонської міської ради, Заболотний О.В.

Директор ГО “Багатодітних родин” “ДРЕВО”, Щербаков А.К.

Виконавчий директор ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Цвєтков С.В.