Круглий стіл у Рівному

З нагоди 30-річчя прийняття Конвенції ООН про права дитини, 20 вересня 2019 року в м. Рівне відбувся круглий стіл «Роль та відповідальність батька у вихованні і розвитку дитини».

Організаторами круглого столу виступили Служба у справах дітей Рівненської міської ради та Громадська організація «Міжнародний Центр Батьківства».


В роботі круглого столу взяли участь представники міських служб, науковці, представники студентства, громадських організацій та релігійних громад. За результатами обговорень актуальних питань щодо стану захисту і реалізації прав дитини, практичної реалізації сімейної політики в м. Рівному та «Програми з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства на рівні місцевих громад», представленої Міжнародним Центром Батьківства, учасниками круглого столу була прийнята Резолюція:


РЕЗОЛЮЦІЯ

Круглого столу «Роль та відповідальність батька у вихованні і розвитку дитини»

20 листопада 2019 року, Рівне


Учасники Круглого столу «Роль та відповідальність батька у вихованні і розвитку дитини» – представники управлінь, служб та установ, що працюють у сфері захисту прав дитини та реалізації сімейної політики, громадських організацій, релігійних громад, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з роллю та відповідальністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • Підтримати впровадження запропонованої ГО “Міжнародний Центр Батьківства” Програми з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства на рівні місцевих громад.
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель «Доброго батька», яка складається з наступних тверджень:
    «Добрий батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
    «Добрий батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
    «Добрий батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
    «Добрий батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.
  • Активізувати інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців територіальної громади міста Рівного, клієнтів соціальних установ, партнерів та членів громадських організацій.

  • Створити оргкомітет за участю представників органів місцевої влади, та громадянського суспільства для відзначення “Дня батька” в м. Рівному.


Учасники круглого столу заявляють про свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, представниками роботодавців, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків рівненської громади.


Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого та повноцінного життя дітей і сімей всієї громади м. Рівного.


За дорученням учасників круглого столу,
Представники оргкомітету круглого столу

Начальник Служби у справах дітей Рівненської міської ради, Міщеня А.І.

Виконавчий директор ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Цвєтков С.В.