В Мукачево пройшов круглий стіл

13 березня 2020 року у Центрі громадськості та національних культур відбулося засідання круглого столу, присвячене питанню батьківства та материнства, збереження щасливої родини. Громадські активісти з волонтерами у вазємодії з фахівями місцевих органів виконавчої влади, планують поєднати зусилля для подолання кризи сім’ї.


В рамках програми «Розвиток потенціалу чоловіків до відповідального батьківства» плануюється реалізувати ряд заходів, серед яких - відкриття школи батьківства, материнства та подружнього життя в місті Мукачеві, створення батьківських спільнот тощо.

За підсумками роботи, учасники круглого столу одноголосно підтримали Резолюції, текст якої наводиться нижче.

 

 РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Розвиток потенціалу чоловіків до відповідального батьківства»

13 березня 2020 року м. Мукачево


Учасники Круглого столу «Розвиток потенціалу чоловіків до відповідального батьківства» – представники управлінь, служб та установ, що працюють у сфері захисту прав дитини та реалізації сімейної політики, громадських організацій, релігійних громад, обговоривши актуальні проблеми пов’язані з роллю та відповідальністю батька в житті родини і вихованні дітей, вирішили:


  • Підтримати впровадження запропонованої ГО «Міжнародний Центр Батьківства» Програми з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства на рівні місцевих громад.
  • Для популяризації образу відповідального батька, прийняти за основу модель «Доброго батька», яка складається з наступних тверджень:
    «Добрий батько» — відповідальний за збереження життя дитини з моменту її зачаття.
    «Добрий батько» — залучений до виховання своїх дітей разом із дружиною.
    «Добрий батько» — забезпечує родину матеріально, зберігаючи час для сім’ї.
    «Добрий батько» — передає морально-духовні цінності нащадкам через особистий приклад.
  • Активізувати інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо важливості ролі батька в родинному житті і вихованні дітей серед мешканців мукачівської громади, клієнтів соціальних установ, партнерів та членів громадських організацій.
  • Підтримати викладання у шкільних навчальних закладах програм з підготовки учнів до майбутнього подружнього життя, батьківства і материнства, а також ціх програм у Центрі громадськості та національних культур.
  • Підтримати створення і розвиток школи щасливої родини, яка включає в себе школу відповідального батьківства, школу материнства та школу подружнього життя.


Учасники круглого столу заявляють про свою готовність до активної і системної співпраці з органами влади всіх рівнів, громадськими організаціями та релігійними громадами, представниками роботодавців, всіма, хто бажає зробити свій внесок у розбудову культури відповідального батьківства серед чоловіків і жінок мукачівської громади.

 

Закликаємо всіх небайдужих до конструктивного діалогу заради щасливого та повноцінного життя дітей і сімей нашої громади!

 

За дорученням учасників круглого столу,
Представники оргкомітету круглого столу:

Директор Центра громадськості та національних культур Галай О.Ю.
Начальник Служби у справах дітей, Степанова О.Р.
Представник управління праці та соцзахисту Бандурчак Л.М.
Завкафедри педагогіки та дошкільної освіти МДУ, доктор педагогічних наук Бондар Т.І.
Виконавчий директор ГО «Міжнародний Центр Батьківства» Цвєтков С.В.
Керівник ГО «Батьківський захист» Соляник О.В.
Керівник БФ «Ціль щасливе дитинство» Самойлюк С.П.