В Житомирі хочуть системно працювати з чоловіками-батьками

Міжнародний центр батьківства


21 січня 2022 року, в Житомирі відбулась зустріч виконавчого директора ГО “Міжнародний центр батьківства” з командою чоловіків, які організовують “Дедкемпи” для чоловіків з дітьми. “Дедкемп”, це табір де чоловіки цілий день проводять разом зі своїми дітьми.

Ідея проведення таких таборів виникла у Андрія Панкєєва, директора Міжнародної громадської організації “Ласт Белл”, що заснувала в Житомирі денний центр, в якому вже 15 років допомагають випускникам сиротинців адаптуватись до життя поза стінами інституційної установи. Впродовж багаторічної роботи з сиротами, Андрій на власному досвіді переконався у необхідності зусиль з профілактики вилучення дітей з сімей у складних життєвих обставинах, і передусім в тому, що зусилля мають включати в себе роботу з батьком.


Результатом такого усвідомлення стала кооперація з євангельськими громадами “Ковчег Спасіння” та “Слово Любові” задля створення команди з організації і проведення “Дедкемпів”. Керуючись бажанням працювати з чоловіками системно, представники цієї команди радо прийняли пропозицію Міжнародного Центру Батьківства поділитись з ними багаторічним досвідом, програмами та ресурсами з розвитку потенціалу чоловіків до відповідального батьківства в місцевих громадах.


Презентація відбулась в атмосфері конструктивного та інтенсивного обговорення можливостей практичного застосування нашого досвіду. Вже 26 лютого цього року в м. Житомир відбудеться семінар-тренінг для батьків. Надалі, Міжнародний Цент Батьківства надаватиме супровід з адаптації своїх ресурсів у побудові системної роботи з чоловіками в житомирській громаді.