У столиці провели захід до Дня Батька

З нагоди Дня Батька у Київському зоопарку провели захід під гаслом - «Я люблю свого батька!».

«Нехай родини возз’єднаються. Нехай діти бачать своїх татусів у родині щодня» - зазначив Сергій Цветков, Голова ГО «Міжнародний центр батьківства» під час відкриття загальноміського заходу під гаслом «Я люблю свого батька!». Захід відбувся 17 червня 2022, у Київському зоопарку напередодні Дня Батька в Україні.

 

У заході взяли участь 400 осіб із числа отримувачів соціальних послуг мережі Центрів соціальних служб м. Києва з числа сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб, сімей учасників АТО та військовослужбовців ЗСУ.

Організатором заходу виступила Служба у справах дітей та сім’ї Київська міська державна адміністрація - КМДА та Київський зоологічний парк загальнодержавного значення у партнерстві з Київським міським центром соціальних служб та Київським міським центром «Родинний Дім, ГО «Міжнародний Центр Батьківства» та БО «Благодійний фонд Карітас Київ».

Під час заходу відбулося відзначення соціально активних татусів столиці подяками заступниці Голови КМДА Марини Хонди за відповідальне ставлення до батьківства та активну громадську позицію.

 

В ході заходу тривала робота інформаційного майданчику щодо актуальних питань захисту та підтримки дітей під час воєнного стану від фахівців Служби у справах дітей та отримання соціальних послуг мережі центрів соціальних служб столиці України. Психологи Київського міського центру соціальних служб надавали первинні консультації сім’ям з числа внутрішньо переміщених осіб та сімей, що опинились у складних життєвих обставинах. Діти та батьки змогли долучитись до роботи творчих локацій та сімейних патріотичних творчих майстерень, таких як дерево батьківських вмінь «Мій тато – супергерой», «Браслети перемоги» (виготовлення браслетів у національних традиціях), «Національний оберіг» (виготовлення ляльки-мотанки), «Булавка UA» (виготовлення патріотичного стильного аксесуару), «Мій янгол – охоронець» (виготовлення янголятка), а також скласти особливий суперпазл України та виготовити сувенір для тата.

 

Під час пошукового квесту учасники заходу виконували10 простих завдань під час прогулянки зоопарком, що допомагали їм знайти цікаві факти про тварин та об’єднатися як сім’я. Юні відвідувачі мали змогу долучитись до створення особливої дитячої мапи київського зоопарку, а також відвідати локації вуличної ігротеки «Файні розваги» та взяти участь у інтерактивній програмі.

У якості приємного сюрпризу кожен, хто був активний отримував в якості подарунку блокноти та фірмові футболки «Я люблю свого батька».

 

«Залучення представників територіальної громади м. Києва з числа отримувачів послуг до участі у соціокультурних заходів є складовою частиною комплексної соціальної роботи з сім’ями столиці, які опинились у складних життєвих обставинах. Позитивом такої сталої діяльності є налагоджений механізм співпраці надавача і отримувача соціальних послуг, можливість отримання послуги «тут і зараз», засіб адаптації та соціалізації кризових категорій населення, додатковий стимул до поведінкових змін» - зазначає Ярослава Колобова, директор Київського міського центру соціальних служб.

 

Нагадуємо, щоз 2019 року День Батька в Україні офіційно відзначають щороку у третю неділю червня.