У пошуках батька

Міжнародний центр батьківства 


На День Конституції України, 28 червня 2022 року, в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського у Києві. відбулась зустріч на тему “Тато і війна”.


Мабуть є певний символізм у тому, що ця зустріч припала саме на цей день. Загалом вся бесіда була просякнута багатьма символізмами, несподіваними відкриттями з історій родоводів спікерів, які дуже щиро ділились не лише своїми міркуваннями але й власним досвідом батьківства та життєвими історіями.


Лейтмотивом всієї розмови стало переконання, що кожен з нас в той чи інший спосіб, шукає — БАТЬКА.

Доки чекаємо на відео запис зустрічі, пропонуємо декілька тез з неї:


Олександр Філоненко (доктор філософських наук, головний редактор журналу ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Криза батьківства, це трагедія сучасної людини, яка є джерелом відчуття сирітства та втрати власної гідності. Саме навколо цього питання обертається багато інших.

Григорій Сковорода у 50 років пережив осяяння, коли усвідомив, що він не раб Бога, а Його син. Відкриття, що ти син або донька живого Отця має чудодійний вплив на наше життя.


Ігор Козловський (релігієзнавець, в’язень сумління 2014-15 рр у підвалах ДНР)

Батьківство, це зв’язок на видимих і невидимих рівнях. Тому відновлення батьківства, це відновлення зв’язків, яке має тривати постійно, як процес неперервного оновлення.

Потрібно бути достатньо добрим батьком, вміти постійно навчатись, а не бути “ідеальним батьком”, який є деспотом.


Юрій Чорноморець (богослов, боєць загону снайперів ЗСУ)

Запам’ятався не стільки зміст розмов з батьком, а сам факт того, що такі розмови були... часто, на різні теми, як діалог рівного з рівним.

Україна має унікальний для історії народів феномен. В українській сім’ї вже від самого народження дитини думали про неї, як про майбутню самостійну особистість. Насаджували гай, який зростав разом з нею, а згодом мав стати матеріалом та місцем для збудування її власного житла.

- - - - -
Всі охочі допомогти снайперському загону, можуть дізнатись про нього більше на сторінці Юрія Чорноморця: https://www.facebook.com/palamist