Як ся маєш, молодий татусь?

Справді, несподівані й ні нащо не схожі нові почуття, бути молодим татусем. Якщо ви переживаєте все це безпосередньо зараз, насолоджуйтесь цим унікальним періодом життя! Якщо ви лише готуєтесь стати батьком й заклопотані пошуком інформації стосовно того що з цим всім робити, будьте певні, воно того варте! Якщо ви вже пройшли цей етап, пригадайте як воно бути новоспеченим татом та відчуйте це піднесення та переживання пов’язанні з переходом від просто чоловіка до батька!


Багато чого відбувається з чоловіками, коли ми перетворюємось на татів. Давайте уважніше поглянемо на два переживання пов’язані з цим великим переходом...


По-перше, це ентузіазм


О так, саме це почуття повертає нас до спогадів про дні «молодого батька». Особливо, коли йдеться про народження першої дитини. Це не піддається опису. Недостатньо сказати, що це було «хвилюючим» чи «захоплюючим», це було просто якесь невимовне диво — народження вашої першої дитини! Впродовж наступних пів року ви воліли повідомити всім з ким зустрічалися цю супер-новину, знову і знову.


Ви можете почуватися трохи виснаженим через брак нормального сну, але досить скоро ваша дитина навчиться розпізнавати ваше обличчя, потім заходитись від сміху від ваших дурнуватих жартів. Врешті-решт скаже своє перше слово, потім зробить перші кроки. Й усе це наповнить вас новими силами, гордістю та ентузіазмом — бути батьком!


Можна сказати, що порівняно з мамою нашої дитини, для нас, чоловіків, цей етап є відносно недорогим. Так, ми так само міняємо підгузки, перевдягаємо дитину, багато з нею гуляємо та граємо, трохи згодом розфарбовуємо картинки або катаємо туди-сюди м’ячика. На цьому етапі ваша дитина переважно потребує фізичного догляду. І вся грандіозна батьківська справа виглядає вповні зрозумілою з огляду на потреби малої дитини, які доволі легко зрозуміти та задовільнити.


По-друге, усвідомлення вартості


Почуття відповідальності, яке приходить з батьківством, ми часто розглядаємо як ціну, що ми маємо сплатити. Раніше ми в основному були вільні робити те, що нам заманеться, і коли заманеться. Так, одруження внесло певні корективи в наші бажання та розклад, але це зовсім не те саме, що прийняти додому дитину.


Ми дуже швидко приходимо до тями — як щодо фінансових витрат, так й щодо інших ресурсів та можливостей, які ми так цінуємо. Тепер ми не просто можемо втомитись, ми втомлені завжди. Ми не знаходимо часу, щоб просто розслабитися, почитати книгу, подивитися шоу (бодай якесь, не обов’язково улюблене) або зайнятися іншими своїми справами. По мірі опанування навичок з виховання ми переживаємо зміни та ситуації, які так само вимагають більшої напруги та емоційної залученості з нашого боку.


Так, це стосується й фінансових витрат. Після того, як рахунок за пологи погашений, з'являються підгузки, вищі рахунки за їжу, одяг, гаджети та дрібнички, іграшки, більше рахунків за лікарів, все більше і більше підгузків, і цей список можна продовжувати.


Можливо поява дитини означає, що вам з дружиною знадобиться переглянути ваш робочий розклад, скоригувати щомісячний бюджет або знайти інше джерело доходу. Ми можемо навіть ніяковіти через те, що оцінюємо нашу дорогоцінну дитину гривнями, витратами і доходами, але насправді це добре, що ми серйозно ставимося до фінансового забезпечення своєї сім'ї. Це не єдина, але одна з важливих складових батьківських обов’язків, які ми маємо сумлінно виконувати.


Такі  переживання дуже поширені серед новоспечених батьків, нехай вас це не бентежить. Вони можуть бути новим для вас, але сила силенна татусів пройшли через це, адаптувалися й навчилися бути відповідальними та успішними чоловіками в своїй новій ролі. Тримайтесь своїх зобов’язань і не нехтуйте порадою та допомогою, це лише підвищить ваші шанси, з кожним новим викликом ставати кращим батьком.


Джерело: fathers.com

Залиште перший коментар